Solrosgården i Kumla

Solrosgården i Kumla är ett fantastiskt byggprojekt, där 55 vackra seniorlägenheter byggts. 
Ljusa, välplanerade lägenheter med hög standard och genomtänkt planlösning anpassad efter äldre personers behov. Boendet är fördelat på fyra våningar, sex våningar i det så kallade punkthuset, med balkong eller uteplats och en grönskande innergård.

Vårt uppdrag

Vårt uppdrag på Elprofilen var att ansvara för alla typer av elinstallationer. Ett uppdrag som startade i november 2019 och fortgick fram till den 1 mars, då de första inflyttningarna på Solrosgården skedde. Uppdragsgivare var Byggtema, byggherre SHG Seniorboende. 

Totalt var fyra personer från Elprofilen och tre från vårt syskonföretag Säkerhetsprofilen på plats. Säkerhetsprofilen hade under detta byggprojekt ansvar för passagesystem och telerelaterade installationer. 

Vid rodret fanns hela tiden vår projektledare David Thuen. Som projektledare vid Solrosgården skötte David allt ifrån beräkningar och upphandling till att ansvara för sammansättningen av teamet på plats - med en mix av kompetenser för bästa möjliga elarbete. David hade även huvudansvaret på bygget och var den som såg till att allt flöt på som det skulle och att samarbetet fungerade mellan alla inblandade parter. 

Två andra nyckelpersoner från Elprofilen, som var på plats under hela byggprojektets gång, var Alexander Eckervall och Jonas Fagerström.

Ett bygge med känsla 

Att få möjlighet att vara med och bygga just ett seniorboende, som är anpassat och kommer att underlätta de äldres liv uppskattar vi väldigt mycket. Det ger en speciell känsla. Att dessutom få vara med från första början, att se något stort resa sig med tidens gång, fram till sista dag är också väldigt speciellt. 

Ett gott samarbete är a och o

Ett gott samarbete är något av det viktigaste i ett så stort projekt som Solrosgården. Att se så många människor med olika kompetenser samarbeta bra, både inom oss på Elprofilen och mellan alla parter, är riktigt roligt. Just ett gott samarbete var något som genomsyrade projekt Solrosgården.